30 Ocak 2014 Perşembe

Say Something

Bölümüne şarkı ithaf eden ilk insan değilimdir muhtemelen.( I really hope so-.-)
Ama bu şarkıyı dinlerken, elimde olmadan aklıma genetik geliyor nedense. En çok da I am feeling so small dediği yerde üstelik.

I am giving up on you diyor ya ama orada içim bir cız ediyor işte.
Bir karikatür vardı lisede ingilizce sınıfında asılı dururdu. Bir tane kuş bir kurbağayı yiyorken kurbağa kuşun boğazına sarılmış hani. Hani kendisinin yarısı yenilip yutulurken bile direnen bir kurbağa. Üzerinde de never give up yazıyordu ve ben bu deyimi oradan öğrenmiştim.
Bu şarkıyı dinlerken o dizede takılıyorum hep, aklıma o karikatür geliyor. Bir de I am feeling so small deyince üstüne tam oluyor, düşün Betül düşün.

Ben 6.sınıfta Genetik okuyacağım dediğimde zihnimde canlanan şeyin, doktora yapmak olduğunu üniversiteye gelince, hatta İngiltere'ye gidince anladım. 4 sene okuyup bitirmekle tadının damağımda kalacağını, hayatım boyunca uğraşmak istediğim şeyin, üstüne bana para veriyorlar diye çocuk gibi sevineceğim şeyin Genetik olduğunu orada anladım ben. Yaptığım araştırmanın kocaman bir birikimin üstüne ekleneceğini, o birikimden ise tüm insanların faydalanacağını düşündüğümde, hedeflerimi biçimlendirmem ve dinamik kalmaları için uğraşmam gerektiğine karar verdim. Büyük bir şeye, hayırlı bir şeye hizmet etmeliydi hedeflerim. İnsan sevdiği şeyle meşgul iken nasıl üretken nasıl faydalı olabilirmiş Allah'ın izniyle, bunu farkettim bu 4 yıl içinde.

Herşey Allah'tan, amenna ve saddakna.
Geriye dönüp baktığımda sevgili bölümüm, ben senin için severek çalıştım, yorulup üzüldüğümde hep kendi kendimi bu sevgiyle motive ettim. İnsanları bile alıştırdım, Betül'ün Genetik'i oldun, Genetikçi kız oldum:) 1Gen1Ben olduk ^^
Elimden geleni yaptım diye içim rahat söyleyebiliyorsam bunun şükrü lazım.
Tevekkül neydi, elinden geleni yapıp, sonra gerisini kontrol altında tutamayacağının farkında olmaktı. Hayr gördüğün şeyde şer, şer gördüğün şeyde hayr olabileceğine iman etmekti. Feeling so small hani, aynen öyle küçücüksün sen, güçsüzsün ve bilmekten acizsin çoğu zaman. O zaman hayırlısı için dua edip beklemekti tevekkül.
İşte bunlar hep Betül'e notlar, kimseye anlatmak haddi değil ki.

Bu give up değil, hadi burada anlaşalım. İçinde bir şeyler kırılıp duruyor ya, give up olmadığına inansan geçecek sanki? Hem yalnız da olmazsın ki belki toplarken, hmm?
Betül karamsar değil hem, Polyanna yı sever o, kutu kutu mutluluk sever.

Nobody said it was easy,
No one ever said it would be that hard.

Gerçekten şarkıları dinlerken hep aklıma Genetik gelmiyor-.-

Bu düşüncelerimi de hatırlamak istiyorum, bu yazı da bu yüzden. 1Gen 1Ben doktora sürecinin her aşamasını hatırlasın hem. Okulların bazılarından red geldiğinde böyle düşünmüşüm demek, hii halbuki bak o olayda şöyle bir hayr varmış görememişim, elhamdülillah şimdi şöyle şöyle oldu, desin. İnşallah hayra yönelsin.Allah hayrla karşılaştırsın. Bu hallerini acemice içinde tutmaya çalışırken  başaramadığında, üzdüğü endişelendirdiği yorduğu insanlara dönüp bir daha teşekkür etsin sonra. İyi ki varmışsınız o zaman yanımda desin. It means a lot, desin.

İngiltere'ye gitme aşamasında olup bloga vize işlemleri soruları için uğrayanlar için korkutucu olmayayım, depressed değil stressed bir blogger sadece:) Mutlu kalmak için biraz daha fazla uğraş gerekiyor bu aralar diyelim. Allah'a şükür diyelim hep :)

Sorularınızı sorabilirsiniz mail adresine, fırsat buldukça hızlıca cevaplamaya çalışıyorum, birilerine yardımcı olmak da mutluluk demek hem ^^ 

Neydi yeni favori cümlem: Mutlu ol mutlu et:)

Selametle,
Betül