30 Ocak 2015 Cuma

Sonocak

Ulama diye bir dil bilgisi kurali vardi ve ben onu cok severdim.
Istiklal marsi temali siir okuma yarismalarina cok kere katilmisligim oldugu icin, sonocak bir garip cagrisim yapti su an.

Beynimiz ilginc bir yer.
Benimki bu ara tam bir mess aslinda.
Bugun sunumumun saatini tamamiyle yanlis hatirlayip o kadar calismayi haftaya ertelettim aferin bana.


Sevgili blogum, sevdigim seylerle mesgulum cok sukur.
Mesela elimin altinda gecen mulakatlarda tanistigim super motive edici hocanin son uc yilda yayinladigi makalelerin bir kismi var ve cok heyecanli. Hocayla konustuktan sonra, bu adama sorular sormak lazim diye geciyor insanin icinden. Oylesine ogrenci modunda bir hayal heves ve heyecan var hala kocaman hocada.

Mulakatlar.
Ilk doktora mulakati tecrubemi gectigimiz haftalarda yasadim elhamdulillah. Bu da bir gelisme, gecen sene pat diye reddedildikten sonra. Ikinciye de yolculuk 2 hafta sonra insallah. Heyecan*_*
Mulakatlarla ilgili bir yazi planliyorum insanlara yardimci olmasi niyetiyle, ama once yardimci olabilecek bir Betul olup olmadigima bakmam lazim. Sonuclar, evet. Dualar dualar. Khayrlisi, en guzeli en tatlisi dualari.

Dua deyince aklima ne geldi.
Ya mukallibel kulub diyorlar ya hani dua ederken, kalpler elinde olan Allah. Kalpleri evirip ceviren Allah. Cok yasanmis cok bilindik bir duygu hani insanin kalbindeki degisim.

Ben universitede icinde bulundugum o tatli ortama cok sukrettim bittiginde. Yani bittigini farkettigimde dedim ki ne guzel bir nimetmis Allahim o! Cok sukur ne tatli ne samimi ne dogru insanlar varmis yanimda. Ne cok insan varmis yakinda, ulasilabilir konusulabilir.

New York`ta ilk zamanlarda arkadaslarim aklima gelince hep biraz huzunlendim, cunku yeni ortam yeni ve eskisinden cok farkli ortam basta benim gibi alisabilir uyum saglayabilir olduguna emin bir Betulu bile korkuttu. Ben burdayim ve herkes o mutlu sukur sebebi ortama bensiz devam etti hep beraber, biraz ozlemekli oldu.

Dun aksamki halaqamizda yani Islami dersimizde oyle bir civilti doldurdu ki icime Allah, dedim ki ah iste, kalbim su an buraya alismis, bu yeni cevreyi sevmis, benimsemis, ait olmus.
Tabi bir de Turkiye`den gelip bana yine evimizin havasini getiren Sevdecik vardi dun, ordan destek aldik^^
Mu`min kardeslik cok guzel cok kolay bir de.
Insanin esinin arkadaslarinin da evli olup evli evli oturmalar yapmak da cok guzel tabi^^ Tanisma vesilesi, evet.:)
Insallah hamaratlik vesilesi de olur-.- Zira en son yogurt yapmaya azmedip cok fena basarisiz oldum, mutfakla aramizin duzelmesini temenni ediyorum.

Sonuc olarak cok sukur Allahim, kalplerimiz hep Senin elinde Allahim.
Simdi bu yaziyi okuyup hii Betul alismis da bizi ozlemeyi birakmis demeyin, sonucta hemcinslerimi biliyorum, meyilliyiz boyle cikarimlara^^
Ozlemek de guzel, ozlenmek de guzel. Allah khayrla kavusmak nasip etsin, en onemli onemlisi de gonul muhabbetimizi daim kilsin. Dualarda hatirlatsin.

Su an labda deney arasinda neler yaptigimi dusunuyorum.
Makale okusam ben, evet.



Bakterilerimin verdigim DNA`yi kabullenmelerini bekler iken,
Selametle
Betul

PS: Tuuuz seni ayrica cok ozledim. Sahsi doktoruma TUS dualari New York`tan.
PS2: Annem whatsapp`a gecti artik buralara bakar mi bilemiyorum ama, okur diye umid ederekten jestimi yapayim. ^_^
Annem oldum evlenince resmen. Kisin domates yememeler, saklama kaplari sevgisi ve iki gun sonraki kahvalti menumun deney yaparken aklimda sekillenmesi ve daha bir suru sey ^^
Neyse ki kis demeyip dondurma yiyebiliyorum da icimdeki asi genc biraz teskin oluyor:)

sustum tamam