22 Mart 2015 Pazar

Şükür Yazısı

Daha once de yazmis olmaliyim.
12 yasinda ben Genetik okicam derken aklimdaki sey, sonradan ismini ogrendim ki, doktora yapmak imis. Aklimdaki Betul labda deneyler yapip yepyeni seyler buluyordu, isi gucu ogrenmek ve ogrendiklerini deneylerle test edip pekistirmek ve baskalarina yeni seyler ogretmek idi bu vesile ile.

Gecen yil basvurdugum 7 okuldan da kabul alamayip aglarken, bir yandan her iste bir khayr vardir demeye calisirken hem, iste buraya yaziyorum demistim, iyi ki boyle olmus ne guzel olmus derim insallah demistim.

Hocalarimdan saygi duydugum buyuklerimden ogrendigim bir sey var, kul olarak dunyada onceliklerimi belirlemem lazim hep. Niyetlerimi bu onceliklere gore tazelemem lazim. Yasadikca tecrube edip goruyorum ki cok tatli bir sey bu, sukur sebebi cunku. Istedigim seyler neden olmuyor neden olmuyor demektense, olmayip bunu uyari olarak alabilmeye sukretmek lazim. Geri donup niyet tazeleyip bir daha denemek lazim.

Cornell`de son haftam. Stajim bitiyor Allah nasip ederse. Ekim`den beri aylardir, belki en uzun sureli calistigim lab olmasina ragmen hayal ettigim breakthrough mukemmel sonuclari alamasam bile, biliyorum ki amac o degil. Ben cok sey ogrendim. Cok insanla tanistim bu vesileyle, New York`a alistim, burada calismak tecrubesi edindim. Allah vesile kildi, vesilelerin Islam`dan haberi yok olsa da. Allah hidayet cezbedecek gonul guzelligi versin sevgili hocama, hayatimda saygi duymaya devam edecegim hocalarim listesine hizli bir giris yapti Yunan hocam:)

Doktoraya iki okuldan kabul aldim cok sukur. Iki mulakata gitmistim, ikisi de olumlu oldu. Mulakatlarla ilgili daha aciklayici ve yardimci bir yazi yazmaya niyetliyim, doktora basvurularinda insanlara yardimci olsun diye.

Dualarimda hep hakkimda khayrli okul olsun diyordum, diyorduk sevgili esim ile. Uzun uzun dusunup istisare edip hayatimizin nasipse bundan sonraki 6 yilini gecirmek icin Teksas`i sectik, New York`taki okulu reddedemeyecegimi dusunurken ben. Houston gezimiz zaten bizi etkilemisti. New York`a gore daha sakin, daha yasanasi geldi Houston aile icin. Ben sehir kiziyim derdim mesela, Istanbul benim derdim trafigine ragmen. Ama tabi ki 20 lerimin basi bu kadar cok degisiklikle gelince uzerime, ben de degistim onunla beraber galiba:)

New York`u sevmedim degil; kendi kendine insan burda yasar da, canli dinamik bir sehirde mutlu da olabilir. Ben burdaki aylarimi sevdim, sevdirdi, New Yorker esimden Allah razi olsun^^

Md Anderson sirin bir okul, 500 tane hoca var sec secebilirsen:)
Aslinda Epigenetik kampusu Science Park diye ormanin icinde ayri bir yerde Austin`de, Houston`a 2 saat neredeyse arabayla. Kendilerini ormana kapatip bilim yapiyorlar bir diger deyisle evet:)

Ama belki de New Yorker olmusum bile, cunku Austin bana cok bi minik cok bi kucuk izole ve sakin geldi. Hem etrafimizda tanidigimiz aileler olsun istiyoruz, Austin`de sadece bizim bilim adamlari yasiyormus gibi bir his:) Yine de oradaki hocalar ana kampusle surekli iletisim halindeler, malum Teksas arabayla her yer yakin eyaleti:) O yuzden ben de uzaktan calisabilirim belki bir hocayla diye dusunuyorum. Birini gozume kestirmistim ki dun o hocanin ogrencisi mail atti^^ Demek ki platonik degilim yuppi cok sukur.

Mulakatlardan sonra hocalar ve ogrencilerin ilgisini farketmek cok ilginc. Allah ben yaptim demekten korusun. Haza min fadli Rabbi, bana gelen tum bu nimet Allah`tan. Ben gecen seneden ne farkliyim ki 7 okulun reddettigi kiz. Nasip. O ne zaman ol derse o zaman oluyor iste. Daha cok tevekkul gosterebilme makami lazim.

Allah`im o kadar uzak gorunen doktora hayallerimi Agustos sonu kadar yakina getirdigin icin cok tesekkur ederim Allah`im. Ilmen nafien, Sen bize faydali ilim nasip et. Ben demekten ben yaptimci olmaktan koru. Islam`i guzel temsil etmek nasip et. Insanlara, Muslumanlara faydali olmak nasip et.
Bizi khayrli insanlarla karsilastir, islerimizi kolaylastir. Muvaffak et.

Amin.

Kendimi doktora hayallerimde hayal ettigimden cok farkli bir Betulum ve bunu daha bile cok sevdim, cok sukur. Neydi bizim khayr sandigimizda ser, ser sandigimizda khayr olabiliyordu degil mi?

Cok sukur o zaman yine.

Selametle
Betul

Ps: Agustos`a kadar dinlenmece^^ Hii dualar dualar eyaletler arasi tasinmak var ufukta Allah nasip ederse. Bir dolu belge isleri var, vize var.
Allah hepimizin islerini kolaylastirsin, bizleri hep khayr uzere kilsin.

Sustum.