14 Mayıs 2012 Pazartesi

Erasmus Stajı Vize İşlemleri

Evet, blog günlük değildir:) Biliyorum, ama unutup kendi derdime dalmadan önce yazayım dedim.
Erasmus'la İngiltere ye gidip gelmedim henüz, yalnızca vize işlemlerim bitti şimdilik, şükür:) Ama süreç zorlu olunca, insan yardım edecek tecrübeli birilerini arıyor.
Bu konuda erasmusum.com kesinlikle bilgi alabileceğiniz bir yer, insanlar çok yardımsever, tecrübelerin konuştuğu bir yer, tavsiye ederim:)

Erasmus Stajı ile İngiltere'ye gitmek isteyenler için, vize tipi Tier 5 Government Authorized Exchange oluyor.
Bu vize, geçici işçi vizesi diye geçiyor. Başvurmak için neler yapıyoruz pekii?



1. COS number
cos number, Certificate of Sponsorship, bizim İngiltere de bir sponsor güvencesinde olduğumuzu gösteren belge. Erasmus Staj öğrencilerine bu belgeyi British Council sağlıyor.
Bu belgeyi almak için,   erasmus@britishcouncil.org  adresine mail atıyoruz.
British council'e ilk attığımız mailde ben Erasmus Stajına hak kazandım, acaba gereken belgeleri ve bilgi formunu atabilir misiniz tarzında bir şeyler yazıyoruz, sonra oradan istenen belgeleri listeleyen ve ekte Cos bilgi formu olan bir mail geliyor bir iki güne:)

- Davet mektubunuz(önceden hocanızdan imzaladığı bu belgenin taratılmışını isteyebilirsiniz, aslını training agreement ile beraber yollaması daha hesaplı. ben hocama bi sürü masraf ettirdim de:( )
-Pasaportunuzun ilk sayfaları, ön arka kapak sayfaları dahil
-Erasmus hibe yazınız
- Cos bilgi formu


Bunları yolla diyecekler:) Gelen formu doldurup diğerlerine ekledikten sonra, mailimizi atıyoruz.
Cos un orijinalinin gelmesi 10 günü buluyor. Numarayı atıyorlar hemen ama.

2. VAF9 formunun orijinal çıktısı
Bu form bilimum ayrıntılarınızın istendiği online doldurulan bir form. Bunu doldururken bir noktada kredi kartıyla ödeme yapıyoruz. (vize ücreti)
http://www.visa4uk.fco.gov.uk/ApplyNow.aspx  buradan bulabiliriz formumuzu.
Bitirdikten sonra kaydedebilir ve sonra size verilen appointment number ile tekrar giriş yapıp yazdırabilirsiniz, hali hazırda bağlı yazıcınız yoksa. Çıktıyı imzalıyoruz, tamam:)

3. Appendix 6 formu
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/visas/vaf9-app6.pdf
Bu da doldurmamız gereken bir diğer form. Bu formu doldururken bir nasıl yapılır belgesi vardı bende, ondan yararlanmıştım.  Dosya eklemeyi beceremedim:( Ama bu formu İngiltere'nin kendi vize sitesinden bulmuştum diye hatırlıyorum, yanılmıyorsam. Zaten yazdığım linkler bir süre sonra güncellenebilir, formların güncel halleri için hep bu siteye girip kontrol etmenizi tavsiye ederim:)

4. Erasmus Hibe yazınızın imzalı orijinali
5. Training Agreement okulunuz, karşı kurum ve sanırım bir de sizin tarafınızdan imzalanmış orijinal hali olmalı. Aslında bu belge kesin şart mı emin değilim, ama ben verdim ne olur ne olmaz diye:/
6. Pasaportunuz tabi ki:) Eski pasaportlar olayını bilemiyorum:/ Hani onları da istiyorlar mı diye.
7.Kabul mektubunuz orijinal tabi :)
8. 2 adet biometrik fotoğraf

Dikkat etmemiz gereken nokta, tüm belgelerimiz orijinal olacak:) Bir de, ben ek olarak sağlık sigortası yaptırdım. Uçak biletlerimin fotokopilerini koydum, gidiş dönüşüm belli olsun diye. Ekstra belge olarak bir de hesap ekstresi meseleleri var ama yine bir bilgim yok, tek bildiğim COS bize yetiyor:)


Uzun oldu:) Umarım birileri bunu okuyup, foruma da girip bakınıp:), kolayca halleder bu vize işlemlerini ^^

Bir daha yazmak nasip olursa, zamanda geriye gidip, e peki Erasmus Stajı 'na nasıl başvurulur, sen de kabul aldıktan sonraki aşamaları yazmışsın bir tek, gerisi nerede gibisinden soruları cevaplayan bir yazı yazmayı planlıyorum:)
Gerçi kimsenin okumadığı bir blog yazmak ikinci günden garip hissettirdi ama, hadi bakalım =)

Selametle
Betül


Edit ( 2 Mayıs 2014) : Güncellenmiş Tier 5 Vizesi Yardım yazısı burda!









153 yorum:

  1. Bir şey sormak istiyorum vaf9 u doldururken type of application diye bir soru var ve seçeneklerde bana uyan bir seçenek yoktu neyi işaretlemem gerektiğini bilemedim onu işaretlemeden de yeni sayfaya geçemiyorum onu nasıl yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öncelikle, sanıyorum siz de Erasmus Staj için alıyorsunuz vizeyi değil mi?
      type of application sorusunu tam net hatırlayamıyorum, seçenekleri söylerseniz yardımcı olabilirim.
      Ama seçeceğiniz vize tipi idi gibi geliyor,
      Tier 5 Government Authorized Exchange i seçiyoruz biz.
      Kolay gelsin,
      Betül

      Sil
  2. Evet ben de onu seçtim ve ödeyeceğim miktar usd 281.00 geldi sizce normal bir miktar mı yoksa yanlış bir durum mu var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, 500 liraya yakın bir miktar ödemiştim ben de. normal bir miktar, malesef:)

      Sil
  3. hee peki o zaman ben de ne o öyle dedim:)çok teşekkür ederim:)bide kredi kartı numaralrını falan girdikten sonra mı çıktı alabilceğimiz ekran çıkıyor karşımıza,ve bu appointment number GW..ile başlayan numara dimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olabildiğime sevindim, ne demek:)
      Evet o GW ile başlayan numara.
      Bu arada Worldbridge'e randevuya gittiğinde de o numara ile çağırıyorlar kontrol edip.
      Pasaport fotokopini çektir, gitmeden,oradan para almasınlar bir daha. Bir de, orijinalini geri istediğin belgeleri soruyorlar, mesela ben davet mektubumu geri istemiştim, bu belgelerine önceden karar verip onların da fotokopilerini ekle asıllarıyla beraber dosyaya, orda zaman kaybetmezsin.=)

      Sil
  4. Hadi ya ay valla çok sağol yaa:)peki son sorum (şimdilik:) bu formu doldururken ödediğimiz ücret dışında başka bir ücret ödeyecekmiyiz vize için elçiliğe gittiğimzde falan,yoksa sadece bu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek ^^
      Worldbridge aracı kurum, ona gidiyoruz. Orda işte bi bu fotokopiler için para alıyorlar.
      Bir de, sana soruyorlar pasaportunu elden buraya gelip mi alacaksın yoksa kargoyla evine mi istersin diye. Sms ile bildirelim mi diyorlar bir de.
      Şimdii, kargo için teslimat anında 20 tl ödüyorsun. Sms ise 2.5 tl.
      Bunlar dışında para ödemiyoruz daha fazla, şükür:):)

      Sil
  5. Anladım betülcüm çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  6. Betülcüm mrb ben yine birşey sormak istiyorum sana.Bu vaf9 formunu doldurduktan sonra o worldbridge'den randevu alıp gittin mi,yoksa sadece formun çıktısını alman yetti mi.Ben oraya da gitmemiz gerektiğini duydum ama neden öyle bir durum var anlamış değilim ne olacak yani orda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formu doldurduktan sonra,
      https://www.visainfoservices.com/pages/dest_org.aspx?ret=%2fpages%2fAppointmentManagement.aspx
      bu adresten randevu alman gerekiyor. Randevuda, VAF9 da sana verilen numarayı kullanacaksın. Randevunu aldıktan sonra o gün ve saatte Worldbridge'e gidip belgelerini vereceksin, biyometrik kaydın alınacak.

      Sil
  7. tamam canım çok sağol.Bide ben printerm olmadığı için yazdramadm sayfayı şimdi nerden girip numaramı yazıp açabilcem tekrar o sayfayı biliyomusn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar ilk girdiğin yerden girebilirsin, solda sekmelerden birinde vardı kayıtlı Existing Applications sekmesi.
      Umarım hallolur en kısa zamanda işin, kolay gelsin:)

      Sil
  8. Merhaba öncelikle bu faydalı yazın için çok teşekkürler.

    1)Sen stajını herhangi bir üniversitede mi yapacaksın yoksa bir şirkette mi ?

    2)COS belgesini karşı üniversiteden mi ? (Ben stajımı bir üniversitede yapacağım) yoksa British Coincil'dan mı almamız gerekiyor ?

    3)COS numarası yazılı evrak şeklinde olmak zorunda mı ? Yani normal bir numara gibi almamız yeterli olmuyor mu?

    Şimdiden yardımların için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Ben stajımı enstitüde yapacağım nasipse, ama başta amacım bi üniversitede yapmaktı, çünkü üniversitenin belge işlemi ve kalacak yer konusu daha rahat oluyor diyorlar.

      COS belgesini bize British Council veriyor, tüm Erasmus Staj öğrencilerinin sponsoru British Council.
      COS u sana evraklarını maille atar atmaz zaten atıyor pdf halinde British Council. Numara pdfte yazılı haliyle elinde olduğu için, kargoyu beklerken başvuru formunu doldurabiliyorsun. Ama Worldbridge'e belgelerini teslim etmeye gittiğinde COS un orijinali,yani British Council'in sana postayla yolladığı imzalı halini istiyorlar senden.

      Umarım faydalı olmuştur :) Kolay gelsin.

      Sil
    2. Tabii ki faydalı oldu çok teşekkürler.

      Benim karşı taraftan kaynaklı bazı sorunlarım oldu. Şubat 18'de kabul belgem online olarak gelmesine rağmen orjinal belgeler henüz gelmedi ancak postalandığı söylendi.
      Benim 25 Haziranda başlamam gerekiyor aslında. Ancak nasıl olacak yetişecek mi hiçbir fikrim yok :(

      Ben evrakları alır-almaz British Council'a gönderirim ama bana hemen dönebilirler mi bilmiyorum. Acaba hızlı posta gibi birşey olabilir mi sence ?

      COS Bilgi formu demişsin, söylediğin form şöyle (http://sayginer.com/files/vizeformu_en.pdf) birşey mi acaba? Eğer öyleyse direk tüm evrakları mail atsam daha iyi olmaz mı (yani neler lazım diye sormadan, zaman kazanmış olurum sanki?) ?

      Ayrıca bu hafta başında okulumun Erasmus Ofisinden mail aldım, British Council'deki Rebecca başvuranların staj tarihinden en az 1 ay önce başvurulması gerektiğini söylüyormuş. Ben epey geç kaldım duruma bakılırsa...

      Çok sağol tekrar :)

      Sil
    3. Şimdii,
      FEDEX ile yollamalarını talep etmeni tavsiye ederim iki güne flan geliyor.

      Evrakları almana gerek yok COS number başvurusu için, taratılmışı varmış sende, onu yollayabilirsin pasaportun taratılmış hali ve erasmus hibe yazının taratılmış haliyle beraber.
      O linkteki belgenin bizimle alakası yok, COS bilgi formunu British Council o ilk attığımız maile karşılık ekte yolluyor. Bir de, mailine kim dönecek, o önemli, belgelerini bu defa sana dönen kişinin mailine atacaksın çünkü. Rebecca ve Chris var gerçi bildiğim kadarıyla bi tek :)
      Evet, bir ay öncesi garantilemek açısından doğru. Ama çok gerilme, ben İstanbul'dan 5 gün içinde flan aldım elhamdülillah, Ankara 10 gün sürdü arkadaşların.
      Hemen başlarsan koşuşturmaya, kısa sürede halledebileceğini umuyorum.
      Kolay gelsin, sorun olursa yine, çekinme:)

      Sil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Şimdi COS number için;

    1)erasmus@britishcouncil.org adresine Erasmus Staj Hareketliliğine hak kazandım, COS number'a ihtiyacım var neler yapmam gerekiyor diye mail atıyorum.

    2)Gelen cevaba göre evrakları mail atıyorum; (Bu belgeler muhtemelen; Pasaportun kapaklar dahil taranmış halleri, kabul belgesi, hibe yazısı ve 1. maddede göndermiş olduğum maile gönderilen COS bilgi formu (4 adet belge yani). )

    3)Bunları e-posta ile gönderdikten sonra COS number mail ile gönderiliyor bir de orjinal belgeler için FEDEX ile göndermelerini rica ediyorum. :)

    Teoride kolay gözüküyor umarım bir sorun çıkmaz :)
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, aynen yukardakiler, başka bir şey yok:)
      Umarım halledersin en kısa zamanda,
      Kolay gelsin.
      (Önemli değil, bu arada, süreç içinde soruların olursa cevaplamaya çalışırım)

      Sil
  11. Çok şükür ki sonunda Training Agreement geldi. Şimdi sıra vizeye geldi inşallah başka sorun çıkmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun, umarım vizen de çıkar hemen, randevunu hemen almalısın, doluyor yavaş yavaş diye duydum.

      Sil
  12. Cos numarası limiti dolmus sanirim :-( Limit arttirimi icin bekliyorlarmis. Numarayi gondermediler yani. Vize basvurusu sirasinda Cos numarasinin orjinal evrakini istiyorlar degil mi? Yani birtek numara yeterli olmuyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginç, ilk kez duydum limit olayını.
      Numarayı gönderselerdi, orijinali olmadan başvurulabileceğini yazmış birisi az önce forumda ama..
      http://erasmusum.com/showthread.php?tid=6179&pid=57494#pid57494 buraya bakabilirsin.

      Sil
  13. Merhaba tüm evrakları tamamladım. Salı gününe randevu aldım. Ancak Appendix 6 formunu doldururken birşey kafama takıldı: Part 2'da Sponsor Contact Details bölümüne British Council'ı mı yazacağız acaba? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      2.1
      British Council (Erasmus Programme
      2.2
      10 Spring Gardens, London, SW1A, 2BN
      bu şekilde dolduruluyor:) Kolay gelsin, hemen hallolsun inş.

      Sil
  14. İyi niyetin ve yardımların için çok çok teşekkürler.
    Bana gönderdikleri COS numarası kağıdında senin yazdığından farklı bir adres var; "British Coincil Wales, 1 Kingsway Cardiff CF10 3 AQ" şeklinde bir adres var hatta bir adres daha var biraz kafam karıştı :)

    Birde eğer zahmet olmazsa 3. PART ve 6.PART hakkında ne yazdığını söyleyebilir misin ? O kadar çok aksilik çıktı ki şimdi herhangi bir yanlışlık yapmaktan çok çekiniyorum.

    Yardımların için gerçekten çok teşekkürler Allah razı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu formu doldururken yardımcı olan belgeler vardı bende, internetten bulmuştum zamanında. Ben onları atayım sana, mail adresini "birgenbirben@gmail.com" a atabilirsen.

      Bu arada estağfirullah, cümlemizden:) Yardımcı olabiliyorsam ne güzel:)

      Sil
    2. Bi de, benim söylediğim adresi yazmıştık biz, o belgelerde o adres yazdığı için.
      Cos ta farklı yazıyor, evet:)

      Sil
  15. Merhaba,
    Ben de kismetse bu yaz Ingiltereye bir seneligine staj icin gidecegim. Benim kafami karistiran sey Letter of Intent. Bu, davet mektubu yani Invitation Letter ismiyle de anilan belge degil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ceyda,
      Öncelikle hayırlı olsun:)
      Letter of Intent bir kaç türkçe metinde karşıma çıkmıştı niyet mektubu diye. ama ben öyle bir şey kullanmadım, kullandığım tek mektup davet mektubu idi. O letter ın geçtiği metinlerde bir daha davet mektubu geçmediğinden, aynısıdır diye düşünmüştüm.
      Umarım yardımcı olmuşumdur. Kolay gelsin^^

      Sil
  16. Çok teşekkür ederim cevapladığın için. Bu siteyi görmeden önce herşey kafamda bir soru işaertiydi, ama çok güzel sıralamışsın herşeyi. Vize işlemlerini halleder halletmez, bir katkım olacaksa ben de birkaç şey yazmak isterim gidecek arkadaşlar için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek^^
      İleriki aşamalarda sorun olursa da çekinmeden sorabilirsin:)
      Haklısın, ben de kendim yaşarken çok uğraştığım için insanlarla paylaşmak, anlatmak için yazılar yazmaya başlamıştım:)
      Kolay gelsin!

      Sil
  17. merhabaa, ben cos number hakkında bişi sorcaktım, onu almak için gerekli bir süre varmı mesela ben haziranda gidicem, vizeye 30 mart gbi başvurabiliyorum max 3 ay öncesinden başvurabiliyormuşuz çünkü, ben şimdiden alabilirmiyim cos numberı , vize gibi belli bir zaman gerekli mi, bi bilginiz var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Şimdi, cos number için gerekli belgelerin şimdiden tamamsa, başvurabilirsin. Cos number ın mektup içinde evine gelmesi zaman alıyor zaten iki hafta kadar, vizeye başvururken de orijinali gerekiyor.
      Yani cevap evet, alabilirsin şimdiden. Benim cos number ım da geçen yıl bu aralar elimdeydi diye hatırlıyorum.

      Kolay gelsin!

      Sil
    2. çoook teşekkür ederim cevap için :) yani cos numberı hem mailime atıyolar hemde gönderiyolar öyle mi tamamdr o zaman başvurabilirim içim rahat :)bişey daha sorcaktım ben şimdi direk kendi mailime girip ordan mesaj atcam dimi yani o siteye girip mesaj atmayacağım dimi ?

      Sil
    3. Ne demek:)
      Evet Cos hem mailine gelecek hem mektup olarak gelecek.
      Kendi mailinden at, mümkünse okul uzantılı mailinden at.
      Ben öyle yapmıştım.
      Ayrıca, eğer o mail adresi çalışmazsa yani mesela bir hafta bekledin cevap gelmedi, o zaman
      Chris.Wright@britishcouncil.org
      adresine de atabilirsin.
      Ama işte geçen yıl, Chris bakıyordu maillere, bu yıl başkasını görevlendirmişlerse saçma olabilir bu adrese atmak. İlk verdiğim mail adresi daha genel o yüzden.^^
      Kolay gelsin!

      Sil
    4. çok teşekkür ettim cevap için :)

      Sil
    5. ya bişey sorabilir miyim sen geçen sene nerde yaptın stajını yazın mı yaptın? ben çok merak ediyorumda oraları :) nasıl biyer insanları falan nasıl şimdiden heycanlanıyorum ben :) tavsiyeye ihtiyacım var birazz :) yardım edersen çoook sevincem valla :)

      Sil
    6. Ben Londra da yaptım stajımı. Bu yaz 3 ay ordaydım. Elhamdülillah ben çok sevdim, çok memnun ayrıldım.
      Tekrar gitmek hayallerim bile var şimdiden^^
      Bloga yazmış olmalıyım aslında ama sildiğim yazılar içinde de olabilir izlenimlerim.
      Blogun mail adresine spesifik olarak mesela masraftır ulaşımdır, insanların davranışlarıdır, böyle merak ettiğin noktaları sorarsan daha kolay yardım edebilirim=)
      Hatta belki düzenleriz post olarak yayınlarız, bloguma post yazmayışımın vicdan azabını atmış olurum ben de ^^

      Sil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar,

    Benim aklım şu an oldukça karıştı umarım yardımcı olabilirsiniz.

    Öncelikle ingiltere de üniversitede staj hakkı kazandım. Vize işlemlerine şimdi başlayacagım daha gün almadım yetişir mi diye endişelenmeye başladım. Siz vize için randevuyu nasıl ve ne zaman almıştınız hemen veriyorlar mı acaba ?

    Birde "training agreement" dan bahsetmişsiniz. Ben hocamdan gecen hafta sadece davet mektubumu istemiştim şimdi bir de bunu mu istemem lazım ??

    Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ayşegül,

      Vize yetişir inşallah ya daha erken:)
      Ben de bu aralar tamamlamıştım belgelerimi ve gitmeme iki ay kala vizemi almıştım şükür^^
      Randevunu al ama önceden, Mayısın ortalarında yoğunlaşıyor ortalık.Ben Nisan gibi almıştım randevumu diye hatırlıyorum. Haftanın bir sürü günü boştu, randevular yoğun değildi pek.
      Hee training agreement okulun istediği bir şey. Bir çeşit üçlü anlaşma. Sizin okulda böyle bir prosedür yoksa bilemeyeceğim. Ama bizim uluslararası ilişkiler ofisi istemişti. Hocan imzalıyor, sen de kendin imzalayıp ofise veriyorsun. Onlar da imzalıyor. Ve sen bir kopyayı vizede kullanıyorsun. Ama dediğim gibi gerekli mi emin değilim, okulundaki ofise sorabilirsin.
      Başka soruların olursa çekinme, kolay gelsin:)

      Sil
  20. Merhaba,
    Yine ben :) Ortalama bir ay geçmesine rağmen CoS number hala ne mail yoluyla ne de postayla gelmedi. Benim işlemlerimle ilgilenen sayın Alun British Council'ı terkettiği için başkası ilgilenecekmiş ama gönderdiğim maillere cevap vermiyorlar, baya bir stres içindeyim:(
    İlk sorum bunların cevap vermemesinin sebebi Easter Holiday olabilir mi acaba? Yani 12 Nisan'a kadar okullar tatil görünüyor ama resmi iş yerlerinde de aynı durum mu mevcut?
    Numaram gelmedi ama vizeye başvurmalı mıyım sence? En azından Mayıs'ın ilk haftasına alırım vize de problemsiz olursa bir hafta da gelir.
    Son olarak, vize işlemlerinde kalacak yer göstermemiz gerekiyor mu? Resmi bir evrak yani?
    Şimdiden çok teşekkür ederim, okul hayatı, sınavlar bi de üstüne British Council(!) gelince moralim epey bozuldu. Her türlü cevap altın değerinde oluyor bu durumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ceyda,
      Hoşgeldin:)
      Şimdi öncelikle daha vakit var, strese girmene gerek yok^^ Easter olayı dediğin gibi resmi tatil de olabilir, geçen sene de bir Bank Holiday olayı olmuştu diye hatırlıyorum. Numaran en azından mail yoluyla gelse idi vizeye başvur derdim, çünkü başvuru esnasında CoS numarasını yazmanı isteyecekler. Orijinal belge de randevuya kadar gelir, hiç olmadı pdf çıktısıyla git derdim ama mail de gelmemiş.
      Bu durumda maili beklemelisin.
      Diğer belgelerinin hepsi tam olsun, CoS için de yakında dönerler diye düşünüyorum.
      Vize işlemlerinde kalacak yer olayı beni de çok endişelendirmişti. Profesörümü sıkıştırmıştım baya, ama kalacak yer göstermeye gerek yok, ben göstermedim. Zaten o kadar erken bulmak çok zor.
      Aklıma gelmişken kalacak yer yazısı yazmamışım bir ara onu da yazayım ya da yardıma acil ihtiyacın varsa önerilerimi mail atabilirim blogun mail adresine bir mail atabilirsen.
      Moralini yüksek tut ve bu emeklerinin sonucunun güzel olacağını düşün^^
      Kolay gelsin.

      Sil
    2. öncelikle iyi günler dilerim.Ben de temmuz ayında erasmusa gitmeyi düşünüyordum ama vize işlemleri yetişmez gibi geliyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

      Sil
  21. İnanır mısın senin mesajından bir saat sonra CoS number'ımı attılar maille ve baya bir geciktirdikleri için özür diliyorlar.

    Şimdi online application larımı yapabilirim :)İçim hayli rahatladı.
    Kalacak yer istemiyorlarsa şimdilik süper! Patronum aile yanı ayarlamaya çalışacak, ama olmazsa "gumtree" sitesinden shared flat bulacağım sanırım. Gayet ucuz, aylık 300 pound'a bile daire bulmak mümkün, üstelik herşey dahil. Ama ne olur ne olmaz şimdilik patronumdan haber bekliyorum.

    Vaf9 ve Appendix6 dışında herşeyim tamam. Onları da hemen doldurup işlemlere başlama zamanı!

    Bir sene kalacağım için arada İstanbul'a geleceğim inş. Ordan herhangi birşey istersin veya burdan birine ulaştırılmasını istediğin birşey olur, çekinmeden söyleyebilirsin sen de. Yardımların için tekrar çok sağol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim ne güzel olmuş öyle^^
      Gumtree ben de bakmıştım evet, ama patronunun yapmaya çalıştığı daha mantıklı ve güvenilir geliyor bana, ben de aile yanında kaldığım için:)
      İnşallah kolaylıkla çıkar vizen*.*
      1 sene mii o.O İnşallah harika bir tecrübe olur, arada İngiltere den haberler alasım gelirse mail atarım o zaman^^ Tabi önce senin mail atman gerekebilir adresini bilemiyorum O.o
      Estağfirullah, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:)

      Sil
  22. merhaba,

    Ben bu yaz staj için başvuruda bulunacağım da bu vize ücreti hibeli hibesiz fark ediyor mu? 520 lira vize ücreti kesiyorlar çok sinir oldum. erasmusum.com'da alınmıyor falan yazmışlar kafam karıştı.

    yardımların için teşekkür ederim buradan öğrendim her şeyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Vize ücreti farketmeyen bir durum, hepimiz o kadar ödemek durumundayız malesef.
      Alınmıyor diye neyi yazdıklarını bilemedim, hibeli olma durumunda bizim okul mesela bir belge veriyor, pasaport ücretinden muaf olunuyor o belgeyle. Ama vize için hiç duymadım bu tip bir muafiyet.
      Biz bir kaç kişi aynı sıralarda başvurduk, hepimiz ödedik.
      Vize aldığımız kurum ile British Council in anlaşması CoS sponsorluğu oluyor diye biliyorum, yani vize ücreti ayrı bir şey oluyor bu durumda.

      Erasmusum.com a bayadır uğramıyorum o konuda yorum yapamıyorum bu nedenle.

      Kolay gelsin

      Sil
    2. Merhabalar blogunuz harika tesekkur ederiz :)
      Bana hibe cikmadi sizce cos ve vizede bu sorun yaratir mi?

      Sil
    3. Bilgisi olan varsa lutfen yukaridaki soruma cevap verin. Hic bir yerden cevap alamiyorum arkadaslar...

      Sil
    4. Merhaba
      Uzun zamandir bu konuda yazmiyorum bilgilerim guncel olmadigi icin ama ben giderken arastiriyorken bu konuda tek cozum bankada yeni yuklenmemis statik durumda olan bir miktar para idi. Cunku size cos verilmesi sponsor saglanmasi ile mumkun. Yani ya enstitunuzden cos alicaksiniz oradan sponsor alip ya da kendi imkanlarinizi belgeleyeceksiniz. Ben bu sekilde biliyorum ama dedigim gibi bilgilerim guncel olmadigi icin bu konuyu kapatmistim blogda.
      Kolay gelsin

      Sil
  23. yardımın için çok sağol. bir şey daha soracağım. şimdi ödemeyi yapmak üzereyim randevuyu 2 hafta sonraya almayı planlıyorum cos number gelmiş olur o zamana diye. acaba cosun daha erken gelme durumunda randevuyu öne çekme gibi bir şey yapabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CoS ortalama iki haftada geliyor, evet.
      Randevunu reschedule etme seçeneğin var, evet. Aynı yerden sana verilen numarayla girip erkene alabiliyorsun diye biliyorum. Ama tabi eğer slotlar dolmadıysa. Dolmuşsa geri çekme seçeneğin olmuyor.

      Ama iki hafta sonrası da geç değil. Ben Mayıs'ın ilk haftası başvurmuştum, bir haftada çıkmıştı vizem.

      Sil
    2. cos numarası ptt ile mi gelmişti hatırlıyor musun. ptt biraz sorunlu da güvenemiyorum adamlara kaybolur falan :/

      Sil
    3. Sanırım öyleydi, hatırlamıyorum ama :/
      Kaybolmaz inşallah, herhangi bir sorun durumunda British Council dekiler de yardımcı oluyorlar, kargoya verdikleri günü filan söylüyorlar, sen de oradan takip ediyorsun.

      Sil
  24. siz cos number belgesinin orjinali ile mi görüsmeye gitmiştiniz yoksa çıktısı ile mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orijinal belge ile gitmiştim. CoS için orijinali en garanti olanı, ama duymuştum pdf ile gittim diyenleri de.

      Sil
  25. Merhaba Betül gene ben :)
    Yavaş yavaş evraklarımı falan toparlıyorum ve randevumu alacagım ama sanırım vize görüşmesinde kalacagım yeride belgelemem gerekiyor ve ben henüz konaklamayı planlamamıştım.

    Acaba nerelerden bulabilirim konaklama ile ilgili bilgileri ?
    Mesela aile yanında konaklamak istesem aileleri nasıl buluyorum ? Bildigin güvenilir bir site var mı acaba ?
    Ya da biz iki arkadaş gittiğimiz için acaba ikimiz daire mi kiralasak dedik ama karar veremedik işte.

    Senin konaklaman sıkıntılı oldu mu ? Nasıl buldun kalacak yeri ?

    Başını şişirdiğim için kusura bakma:)
    Şimdiden çok teşekkür ediyorum sana ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine yeniden hoşgeldin Ayşegül:)

      Erasmus yaz stajı için gidiyorsan kalacak yeri belgelemen gerekmiyor. Ben de gerekir sanmıştım ama bulamadım yer o zamana kadar, ve belgelemedim. Sormuyorlar onunla ilgili bir şey görüşmede.

      Ben de baya uğraştım kalacak yer siteleriyle filan. Ama sonunda kıymetli bir tanıdığımız işin içine girdi ve bana Bangladeşli bir ablanın evinde single room buldu. Ucuz değildi ama rahat ettim şükür. Ramazan ayı, bayram; Müslümanlarla çok daha kolay ve eğlenceli.
      Şimdii, eğer blogun mail adresine bir mail atarsan kalacak yer konusundaki tecrübelerimi oradan aktarayım. Link filan veririm muhtemelen bu yorum çok uzun oldu buraya^^

      Estağfirullah bu arada,her zaman beklerim bloga:)


      Sil
  26. Merhaba Betül,
    Sana bir konuda danışmak istedim. CoS Number için belgeleri göndereceğim yarın. Numarayı hemen gönderiyorlar ama belgeleri geç gönderiyorlar demişsin. Numarayı sadece randevu alırken mi kullanacağım? daha sonra gelen belgeler ne işime yarayacak?
    Şimdiden çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sinem,
      Evet gelen numarayla hemen online işlemlerini, belge doldurma ve sonrasında randevu alma kısımlarını yapabilirsin.

      CoS orijinalinin gelmesi bir iki hafta kadar sürüyor randevunu buna göre alırsın.

      Sonra gelen orijinal belge, yukarıda benim sıralamış olduğum diğer belgelerle bir dosyaya konulacak ve randevuya onlarla gidilecek:)

      Bir şey değil, kolay gelsin:)

      Sil
  27. Merhaba Betül,
    11 Nisandan beri cos bekliyorum dua edin de gelsin ya:/ Katie 3 hftayi bulabilir demis, daha once ingiltereden bir posta iade olmustu bu saf ptt yuzunden cok kritik durumdayim.
    Ben sana alakasiz bir sey soracagim. hibe parasini komisyonsuz cekebildin mi, alisverislerini nasil yaptin, nakit tasimak guvenli mi, is bankasinin kredi karti geciyor mu biliyor musun (iste universiteli)
    yardimlarin icin tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yeniden,
      CoS baya gecikmiş, Allah yardımcın olsun gelir inşallah hemen.

      Hibe paramı kesinti olmadan çektim evet, orada komisyonsuz bankamatikler var. Üzerlerinde yazıyor zaten, anlaşılıyor çekebileceğimiz hangileri(adlarını unuttum şu an malesef). İngiltere için, söylemeliyim her yerde HSBC gördüm diyebilirim. Ama ben İş bankasının bankamatiğini kullandım, komisyonsuz atm lerden çektim, hiç sorun çıkmadı şükür:)
      Paranın bir kısmını euro halinde yanıma almıştım, bir kısmını da bankada tek hesapta tuttum. Nakit taşımak gerekli, çünkü ilk gün, ilk hafta çok harcama yapılıyor. Ben 300-400 euro gibi bir miktar taşımıştım sanırım nakit, fazlasıyla yetmişti.
      Alışverişlerimde yanlış hatırlamıyorsam bir iki kereden başka hiç kart kullanmadım, nakitin hesabını tutmak çok daha kolay olduğundan. Hemen her gün para çektim, orada yaşarken çok miktar taşımadım yanımda. Ne olur ne olmaz diye, yoksa yaşadığım yer aile ve Müslümandı, kasaba da güvenliydi.
      İnternet bankacılığını kullandım, hesabında ne kadar kaldığını bankamatik göstermiyor çünkü.
      Alışveriş için, Poundland lari, Iceland i tavsiye ederim ucuzlar. Sainsbury (indirimli olan şeyleri takip etmeli, basics etiketli ürünleri bir tık daha ucuz). Tesco da aynı Sainsbury gibi. Bu ikisi büyük market, aslında ucuz değiller ürününü bilmen lazım.
      ASDA yı da sevmiştim, ucuz ürünleri var.Türk ürünleri var hatta:) Biscolata bulup sevinmiştim. Ama o da Sainsbury türünde.
      Bir sürü market filan hatırladım ama isimlerini tam getiremiyorum aklıma. Zaten gidince iki hafta gibi bir sürede keşfediyor insan ne nereden alınır olayını.

      Kolay gelsin:)

      Sil
    2. çok şükür dün cos geldi. dualar sayesinde :)
      tekrar belgelerimi gözden geçiriyorum da, ukba'ya göre şöyle bir şey getirmem gerekiyormuş: "online ödemeyi yapmış olduğunuzu gösterir belgeyi ibraz etmelisiniz" ben böyle bir belge göremedim. VAF9 yeterli değil mi?

      selametle

      Sil
    3. hmm worldbridge mail atmıştı, orada istemiyorlar, herhalde istemiyorlar :)
      teşekkürler gene de :D

      Sil
    4. İstemiyor olmaları lazım, evet. Ben götürmedim:)
      En kısa zamanda vize de gelir inşallah.
      Kolay gelsin

      Sil
  28. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. merhabalar,çok teşekkürler güzel bilgileri için. vaf 9 böyle bir belge mi?http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/visas/vaf9.pdf çünkü ben o linkteki belgeyi google dan buldum. online işlemlerim sonucunda böyle bir belge cıkmadı beyaz kağıdın üstünde isim soy isim gibi bilgiler vardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaf9 online doldurulan bir belge,çünkü doldurduktan sonra online olarak kredi kartıyla vize ücreti ödüyoruz.
      http://www.visa4uk.fco.gov.uk/ApplyNow.aspx
      buradan ulaşabilirsin.
      Verdiğiniz linkteki belge de Vaf9 sanırım ama ödemeyi başka türlü yapmak gerekiyor onu elde doldurunca. Malesef yeterli bilgim yok onun hakkında.

      Kolay gelsin

      Sil
    2. Online işlemlerim demişsiniz, şimdi gördüm. VErdiğim linkten yaptıysanız tüm işlemleri, çıktısını aldığınız şey Vaf9 olmalı.

      Sil
  31. Çok saol. verdiğin linkten dün akşam randevu aldım ödemeyi yaptım sonra bir form cıktı. ama işte dediğim gibi http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/visas/vaf9.pdf böyle birşey görünce kafam karıştı. o zaman online başvurumun sonundaki belge yeterli olacaktır. bide sabıka kaydı ikametgah gibi bilgileri de vermem gerekiyor mu

    YanıtlaSil
  32. ve ingilterede kalacagımız yeri belirtmemiz gerekli mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabıka kaydı ikametgah ve kalacak yer bilgisi vize için şart değil.
      İngiltere ye vardığında bir kaç gün içinde British Council mail atıyor kaldığın yeri öğrenmek için, o da Erasmus için yani vizeyle ilgii yok.

      Önemli değil, kolay gelsin

      Sil
  33. merhabalar, world bridge e giderken eski pasaportlarımızı götürmemiz gerekiyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, götürmeniz gerekiyor diye biliyorum.

      Sil
  34. Merhaba,
    Ben iki gündür 6 kere online ödeme yapmaya çalıştım ama hepsinde "The payment for your visa application has been declined." ile başlayan bir mail geldi ilk iki denemeden sonra başka bir kartla denedim ama tekrar aynı sorun oluştu. Bu problemle karşılaşan birisini duydun mu yada ne yapmam gerektiği ile ilgili bir fikrin var mı? Kredi kartı bana ait değil bunla ilgili bir sorun değildir dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Kredi kartı benim de kendime ait değildi, babamındı. Başkalarının kartıyla ödenebildiğini de biliyorum.

      Mailde başka ne yazıyor? Muhtemel bir sebep belirtmemişler mi?
      Yani 500 lira gibi bir şey ödenecek,kartın tek çekimdeki limiti ile ilgili filan olabilir, bilemedim. Başka kartla deneyince olmuştu duyduklarımın.
      Erasmusum.com da bu sorunla karşılaşmış olanlar vardı, oraya bir danışın isterseniz.

      Sil
    2. Çok sağol yardımın için banka kartıda kabul ediyorlarmış kendi banka kartımla denedim kabul ettiler :D
      Teşekkür Ederim

      Sil
    3. Estağfirullah pek yardımım dokunmadı ama:)
      Kolay gelsin, inşallah en kısa zamanda çıkar vize.

      Sil
  35. Merhaba Betül,

    Sayende vizem geldi, yaklaşık 13 gün falan sürdü. Allah senden razı olsun. Her şey gönlünce olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Estağfirullah, ne demek, hayırlı olsun.
      İnşallah staj da verimli ve güzel geçer^^

      Sil
  36. Merhaba Betül,
    Vizem çıktı hem de 5 günde. Herşey halloldu çok şükür. Herşey için ben de çok teşekkür ederim, Allah razı olsun inanılmaz faydası oldu paylaşımlarının.
    Kısmetse yarın yolcuyum İngiltere'ye. Umarım güzel geçer ;)
    Dualarımdan çıkmayacaksın inş. Tekrar görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceyda! ^^

      Çok sevindim hallolmasına.
      İnşallah harika bir staj deneyimi kazanırsın. Allah karşına hep iyi insanlar çıkarsın:)
      Oradayken de günlük hayat ile ilgili sormak istediklerin olursa çekinme olur mu?
      Duaların için çok teşekkür ederim:)

      Hayırlı yolculuklar^^

      Sil
  37. iyi akşamlar betül stajını nerde ve hangi işletmede yaptın ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi akşamlar,stajımı Londra da yaptım, araştırma enstitüsünde.

      Sil
    2. Yuvarlak bir cevap oldu farkındayım ama postlarımda da dikkat ettiysen kendimle ilgili enstitü,hoca,okul ismi vermemeyi tercih ediyorum. Blog yazmak internette herkes hakkında zahmetsizce bilgi sahibi olabiliyor olduğumuz gerçeğinden hoşlanmamamla çelişen bir durum, bunu bu şekilde halletmeye çalışmaktayım:)

      Sil
  38. Merhaba Betül,
    Öncelikle paylaştıkların için çok teşekkür ederim.
    Ben de yarın inşallah vize randevusuna gideceğim de gitmeden tekrar bir göz atayım dedim yazdıklarına.
    Training Agreement'ın orjinali gerekli demişsin. O da davet mektubu gibi posta ile mi gönderilecekti yani?
    Diğer türlü şirketin ıslak imzasını göstermek mümkün değil.
    Biz şirkete orjinal imzaları gönderdik ama onlar çıktısını alıp imzalazıp bana mail ile göndermek üzere tarattıkları için belgenin son halinde hiçbir imza orijinal değil.
    Gerçi benim CoS Letter'ım da gelmedi ya.
    Ne diyorsun? Sorun olur mu?
    Teşekkür ederim şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Islak imza konusunu bilemiyorum, benim tüm belgelerim ıslak imzalıydı,dolayısıyla o olmadan da vize çıkar garantisi tabi ki veremiyorum.Ben Training i de orijinal postayla istemiştim, evet. Ama orijinali olmasa da olur, hatta training bile olmasa olur diyenler de var.Training olmadan vize alanı bile görmüşlüğüm var.O erasmusla ilgili bir belge ve zaten onun dışında da Erasmus öğrencisi olduğun hibe yazısı ve CoS ile belli.
      CoS letter, artık çok sıkıştığı için ve gidiş zamanı da hemen herkes için yaklaştığı için sorun olmaz diye düşünüyorum.Bu son zamanlar yoğunluk çok fazla olduğundan, daha bir tolere ediliyormuş gibi geliyor bana.
      İnşallah çıkar en kısa zamanda,
      Kolay gelsin

      Sil
    2. Tabi CoS un pdf scanned versiyonunu götürüyorsun yine de. Yanlış anlaşılmayayım:)

      Sil
  39. Teşekkür ederim öncelikle.
    Bize training agreement'ın orjinalini siz gidince imzalatırsınız bize de dönüşte getirirsiniz demişlerdi.
    CoS Letter'ın taratılmış halini aldım.
    Umarım bir sorun çıkmaz.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  40. Bu bilgileri paylaştığın için teşekkür ederim. Açıkcası bu vize prosedürü ve gerekli bilgilerin paylaşıldığı resmi bir sayfa varsa da be bulamadım ve başka ülkelerin vize prosedürlerinden ne kadar farklı ve pahalı olduğu konusunda şaşkınlığa uğradım. Yazdıkların gerçekten çok yardımcı oldu. Gerçi başvurumun üzerinden 10 gün geçmesine rağmen vizemi hala alamadım. Muhattap da bulamıyorum. Uçak biletimi bir bilet parası daha ödeyerek ertelettim. Staja başlama tarihim geçti. Hibeli Erasmus stajı olmasına rağmen bu şekilde davrandıklarına inanamıyorum.

    Benim İngiltere de staja başvuracak arkadaşlara tavsiyem, randevu alırken 525 liranın üstüne bir de 200 lira ödeyerek priorty alır mısınız diye bir soru geliyor. Hırsızlığın da bu kadarı demek yerine evet desinler. Sonra vizeniz çıkmıyor arkadaşlar. Uçak biletinizi de koysanız başvurunuza, staja başlama tarihini de belirtseniz çıkmıyor.

    Ben Erasmus'a Avusturya'ya gitmiştim. Vize ücreti olarak sadece 20-30 lira arası bir ücret ödemiştim ve vize başvurumun ardından 3. günde aradığımda neden gelip pasaportunu almadın demişlerdi. Arkadaşımınki ertesi gün çıkmıştı. İngiltere Avusturya bir mi diyen varsa da Avusturya AB'de işsizlik oranını en az olduğu ülke ve milli geliri de İngiltere'den fazla. Göçmen sayısı desen Viyana'da Avusturyalı yoktu neredeyse. Açıkcası bu İngiltere daha doğrusu Birleşik Krallık vizesi olayının neden bu derece zora sokulduğunu hiç anlamış değilim. Şahsen iki seçeneğim vardı biri Hollanda diğeri İskoçya'ydı. İskoçya'yı seçtiğime vize yüzünden çok pişmanım. Toplamda 1500 liraya yakın bir şey ödedim vize ve biletlere (erteletme ücreti dahil) ve hala gidemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İrem,
      Öncelikle; umarım vizen bir an önce gelir ve harika bir staj sana bu sıkıntıları unutturur.
      Ben de şaşırdım açıkçası bu kadar gecikmesine, İskoçya daha mı zor diyeceğim ama ne farkı var ki birleşik krallığa başvuruyoruz sonuçta.
      Priority iş adamları için olan şey sanıyorum ama şart demeyelim, belki hızlandırır. Çünkü benim vize alan tanıdıklarımdan kimse o şıkkı seçmedi, ama hepsi vizelerini aldılar. Ben de onu seçmemiştim, ama 5 günde çıktı vizem. Ama Mayısın başı idi daha, bu etkili bir faktör Haziran'da çok sıkışık oluyor malesef.
      İngiltere özellikle bir zorluyor evet vizede, anlamak zor. Fransa mesela yeşil pasaporta kollarını açıyor ama İngiltere bir ayrı.:(
      İnşallah en kısa zamanda çıkar vizen, üzüldüm gerçekten.

      Sil
    2. Vize için gerekli dokümanları daha erken toplayabilmiş olsaydım keşke. Vizenin kaç günde çıktığını araştırdığımda internette hep 1-2 hafta gibi sürelerin belirtildiğini görmüştüm, ama sonradan http://www.erasmusum.com/printthread.php?tid=3530 bu sayfayı gördüm. Mayısın sonu, haziran başı gibi başvuranların vizeleri +20 iş gününde çıkmış. Artık seneye buraya bakacak arkadaşlar kendilerini hazırlasınlar =)

      Sil
  41. Merhaba tekrardan Betül,

    Kardeşin benden bahsetti mi? :)

    Bir şey soracaktım sen Oyster student photo card alabildin mi? Aldıysan nasıl?

    Teşekkür ediyorum yardımların için

    YanıtlaSil
  42. Merhaba! Hollanda'da yüksek lisans yapıyorum ve okulumun gereği olarak ben de İngiletere'ye staja gideceğim vize işleri tahmin edilebileceği gibi karışık ve sıkıntılı :) Gideceğim okul bana Tier 5 -Sponsored Researchers and Visiting Academics vizesine başvurmam gerektiğini söyledi. COS numarası için başvuruda bulundum ama gelmesi zaman alıyormuş epey bi. Eylül 2de okulum açıldığı için Hollanda'ya geri dönmem lazım en geç 1nde. COS numaram gelmeden online başvuru yapıp randevu alabilir miyim yoksa illa onu beklemem mi lazım? Bir başka soru da banka hesap dökümünü İngilizceye çevirtmek gerekir mi? teşekkür ettimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      CoS numberın kendisinin maille gelmesi randevu alabilmeniz için yeterli. Orijinal mektup daha sonra da gelebilir, vize görüşme gününe kadar, o sorun değil.Randevuyu reschedule etmek gibi bir seçenek de var zaten her ihtimale karşı.
      Hesap dökümü ben kullanmadığım için bir bilgim yok malesef.

      Sil
  43. Teşekkür ederim önceki cevabın için. peki APPENDIX 6: TIER 5 (TEMPORARY WORKER) SELF-ASSESSMENT formunda part 6-Maintenance (Funds) kısmını nasıl doldurmam gerekiyor? British Councilden cos numaram geldi ama onu part 5de yazıyoruz zaten. Kafam karıştı açıksası, açıklaman mümkünse çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası tam olarak aynı vize tipi değil sanırım,ama Tier 5 sponsored olduğuna ve CoS ikisinde de alındığına göre, ben orayı nasıl doldurdum anlatayım siz yine de başka bir yerden de teyit ettirin.

      Part 6 da maintenence certified by sponsor u seçiyoruz ve sonra 6.2 boş kalıyor. Sonra 6.3 e bir cross atıyoruz ve Part 7 yi dolduruyoruz.

      Kolay gelsin:)

      Sil
    2. Şimdi benim vize türüm değişti erasmus stajı olarak geçecek. o halde sanırım senin doldurduğun gibi doldurmam gerekicek benim de. çok teşekkür ederim :)

      Sil
  44. Merhaba,

    Oncelikli yaziniz icin tesekkur ederim. Staj baslangic tarihim 30 Haziran, Subat'in ilk haftasi basvurumu yapabilir miyim? Cevabiniz icin simdiden tesekkurler.

    Eyyup

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Okuldan ve karşı kurumdan tüm belgeleriniz hazırsa, vize başvurusu yapabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla, bunun için bir tarih aralığı olmaması lazım. Ne kadar erken, o kadar iyi oluyor hatta. Ben Mayıs'ın ilk haftası başvurmuştum 2 Temmuzda başlayacak stajım için ve sorunsuz olmuştu, 5 günde gelmişti vizem.
      Kolay gelsin,
      Betül

      Sil
    2. Merhaba,

      Cevabiniz icin tekrardan tesekkur ederim. Bir sorum daha olacak; British Council'a CoS icin gerekli olan evraklarla ilgili bir e-mail attim; ancak Christmas tatilinden dolayi Ocak ayinin 2sinde cevap verebilirler. ( Otomatik bilgilendirme e-maili geldi ). Sorum su; Training Agreement hangi asami icin gerekli ? CoS belgesi icin mi yoksa Vize basvurusu icin mi? Su an halihazirda kabul mektubum var, pasaportum hazir, okulumdan hibe yazisini alacam bugun yarin. Buna ek olarak CoS Information belgesini dolduracam sanirim.

      Eyyüp

      Sil
    3. Training agreement aslen Erasmus için gerekli bir belge.
      Vizede ben vermiştim, gerekli olup olmadığına emin olmadığım halde. Verilecekse vizede veriliyor, Cos ile bir ilgisi yok.
      Pasaport bilgileriniz, kabul mektubunuz ve hibe yazınız Cos information belgesiyle beraber British Council e yollayacağınız belgeler. Ocak 2 den sonra size bunları istediklerini soyleyen bir mail atarlar. CoS Information belgesini de onlar yolluyor ekte, doldurup geri yollamanız için.
      Kolay gelsin,
      Betül

      Sil
    4. I can issue you with a Certificate of Sponsorship (CoS) number. To do so, I require the following documents:

      - The attached ‘Information for CoS’ form completed in full and returned to me

      - A letter from your home university confirming you are an Erasmus student, the placement dates and the grant amount you will receive

      - A letter from the host confirming they have accepted you on a work placement and the placement dates

      - The external front and back covers of your passport, the first and last 2 internal pages, the photo page and any page with a stamp

      :)

      Sil
  45. Merhabalar,çok faydalı bir blog olmuş. Çok detay öğrendim bura sayesinde. Teşekkürler bunun için.

    Benim merak ettiğim her şeyim hazır yarın 2 de world bridge'e gideceğim. Fakat elimde cos numarasının evrak hali yok henüz ulaşmadı. Sadece Katie'nin attığı mailden olan renkli çıktısı var. COS numarası evrakları gelmeden gitmeli miyim? Gitsem ne olur,yada görüşme tarihini erteletmeli miyim?

    Teşekkürler,iyi günler.

    YanıtlaSil
  46. Merhaba,

    Training Agreement vize basvurusunda sart mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kesin bir cevabim yok, ama vize gorusmesinde elimize verilen check list te yoktu diye hatirliyorum. Vermenler oluyor, ben verdim garanti olmasi acisindan, tavsiye ederim, ama dedigim gibi kesin sart diyemiyorum.
      Kolay gelsin

      Sil
  47. merhabalar ,

    öncelikle teşekkürler bu güzel bilgiler için :)

    ben de cos number içn dün mail attım ve dediğiniz gibi mailde neler doldurmam gerektiğini söyledirler.
    Fakat benim anlamadığım ise pasaport cıktısını vs istenilen her şeyi mail de taratıp mı göndericem ?

    yardımcı olursanız çok sevinirim .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hersey taratilmis olarak maille geri gonderiliyor british council e.
      Musluman aileyi ben aile dostumuz vesilesiyle bulmustum, ama central mosque a ulasabilirseniz gideceginiz yerdeki, bu sekilde single room piyasasi ordaki muslumanlar arasinda var miymis ogrenmis olursunuz.
      Kolay gelsin
      Betul

      Sil
    2. gerçekten çok teşekkür ederim , iyi akşamlar :)

      Sil
  48. bir şey daha soemak istiyorum, yorumlarda söylediğiniz gibi müslüman bir ailenin yanında kalmışssınız .Peki bu aileyi nasıl buldunuz acaba , ben de aile yanında kalmak istiyorum ama müslüman olmaları tercihim .
    Nasıl bulduğunuzu söylerseniz çok sevinirim , iyi günler

    YanıtlaSil
  49. Tekrardn merhabalar ben bir şey daha sormak istiyorum.Yukarda bahsettiğiniz VAF9 formunun orijinal çıktısı ya da Appendix d-formu için Cos number gerekli midir ?
    Yani ben bir cOS İÇİN İSTENEN bir belgemi karşı -taraftan halen beklemek durumunda olduğumdan diğerlerini halledeyim diye düşündüm.Yani diğer aşamalar geçmek için illa önce cos number olması mı gerekiyir?
    Bir de bu Cos hem bir çıktı şeklinde hem de bir numaradan oluşuyor ? Doğru mu anlamışım.
    6 Mayıs benim staj baslama tarihim ve ben çok telaş yaptım daha vizem yok , lütfen bu sorularımı cevaplarsan cok sevineceğim.
    Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, appendix i doldurabilmrniz icin cos number i oraya yazmaniz gerekiyor evet. Ama zaten british council e maille istenen belgeleri attiktan kisa bir sure sonra cos number niz budur diye bir mail atacaklar. Cos original letter i beklerken numaranizi diger formda kullanabiliyor olacaksiniz. Original cos letter gelince de vize belgelerinize onu da ekleyip randevu almis oldugunuz WorldBridge e gideceksiniz. Bu asamada vize 5 is gunu gibi bir surede cikabilir diye dusunuyorum,panik yapmak icin henuz erken.
      Yalniz evet, cos en cok zaman sorunu yaratabilen kisim, karsi tarafi maille biraz hizlandirirsaniz ve en azindan british councilden cos mailini alabilirseniz diger formlarinizi hazirlayabilmis olursunuz.

      Kolay gelsin

      Sil
    2. Peki anladım , teşekkür ederim. Son olarak bir şey daha sormak istiyorum.:))
      World Bridge'den sizce ne zaman randevu almak lazım daha erkene vermeleri için.Yani mesela aradığımızda hemen randevu veriyorlar mı

      Sil
    3. Arayarak almiyoruz randevu internet uzerinden aliniyor, buralarda yorumlar ya da yazida ya da worldbrigde diye bir google larsaniz orada randevu icin linki bulabilirsiniz. CoS numaranizin kendisi geldiyse ve mektubu bekliyorsaniz sadece, iki hafta kadar sonraya simdiden alabilirsiniz randevuyu. Ama su ara yogun olacagini sanmiyorum sorun cikmaz diye dusunuyorum bir sure daha vaktiniz var. Mayis sonu gibi oldukca yogun oluyor randevular genellikle.
      Kolay gelsin
      Betul

      Sil
  50. merhaba betül, senin bu yazın çok iş gördü emin olabilirsin.. :) benim merak ettiğim konu başka, staj için gittiğimizde başka avrupa ülkelerine gezmek amaçlı geçebiliyor muyuz ingiltereden? şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öncelikle teşekkür ederim, mutlu oldum:) İnşallah faydalı oluyordur buradaki bilgiler.
      Bu konuda malesef pek fikrim yok, benim yeşil pasaportum vardı vize problemim olmayacak diye düşünüp araştırmadım o konuyu. Sonra da labda çalışmaktan fırsat bulup başka ülkeye gitmedim de zaten:)
      Ama schengen alıp gezenleri duymuştum, onu bir araştırabilirsin. İngiltere den Fransa ya günübirlik bisiklet gezileri filan düzenliyorlar, eğlenceli şeyler var aslında.
      Kolay gelsin
      Betül

      Sil
  51. İyi akşamlar :)
    Ben de bugün cos number için belgelerimi yolladım , bana dediğiniz gibi mail geldi şuan ise postanın gelmesini beklemek kaldı .
    Merak ettiğin acaba eve posta gelmeden randevu almak doğru mudur ?Milde 2 haftayı bulur gelmesi diyordu .Ya da 2 hafta sonrasına şimdiden alınmalı mı ?

    Son olarak gidiş tarihim 6 mayıs ve uçak biletlerimi ne zaman almalıyım ?Bir de almak mı iyidir yoksa ayırttımak mı ?
    Şimdiden çoook teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Oncelikle cos maili geldikten sonra bu zamanlar icin yani worldbridge henux yogunlasmamisken evet 2 hafta sonraya randevu alabilirsiniz. Randevudan bikac gun once gelmemisse postaniz, internetten randevu tarihinizi ileri alirsiniz. Ben mailim geldikten bir hafta sonra filan almis olabilirm randevuyu, su an tam hatirlamiyorum. Ama nisan sonuydu ve randevular oldukca rahatti, bir suru bos yer vardi.
      Ucak biletimi ben cok onceden satin aldim, vizemin cikacagini umarak. Hatta vize belgelerime de ekledim bileti, bakin geri donecegim demek icin. Ama bir oneride bulunamayacagim bu konuda, yani vize belgeleriniz tamsa, resmi erasmus staj ogrencisiyseniz vizenin cikmamasi icin bir sebep yok aslinda ama risk bu, kisisel bir karar, siz bilirsiniz. Tabi ki sonraya kaldikca biletler pahalilanacak, boyle bir durum da var.
      Kolay gelsin

      Sil
  52. merhabalar ,

    çok acil birşey sormak istiyorum.
    Suan basvuru formu dolduruyorum ve kalacağım yerin ana adresini istiyor ; fakat ben daha kalacak yer bulamadım.Acaba şiirket adres ve telefonunu versem sıkıntı olur mu ?
    teşekkğrler

    YanıtlaSil
  53. tekrar merhaba betül, vize işlemlerinde konsolosluk mülakatı var mı? yoksa sadece evrak işleri mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır mülakat yapmadılar bana. Sadece evrak işleri ve bir de biometrik ölçüm alıyorlar resim çekiyorlar filan o kadar.

      Sil
  54. merhaba betül,training agreement falan tamam hallettik simdi galiba letter for visa diye bir belge varmis onu bekliyoruz sirketten , cos number alma olayi isin hangi kismi onu tam cozemedim online olarak basvuru yapmiyo muyuz teleperformance denen siteden biraz aciklarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Letter for visa dedikleri şey acceptance letter mı? O ise tamam, karşı kurumdan gelmesi gereken onunla training agr. var zaten.
      CoS number Erasmus staj öğrencileri için British Councilin ben onların sponsoruyum kefiliyim gibi bir amaçla verdiği belge. Tier 5 için ya CoS lazım British Council den, ya CoS sağlayabilen başka bir kurum bulmalısınız(bazı enstitüler stajerlerine sağlayabiliyor bunu) ya da hesapta para gösterme olayına gireceksiniz.
      Online başvurunun son halini en son yazımda yazmıştım, teleperformance başvuru sitesi değil, o başvurudan sonra vize randevusunu onayladığımız ve sonrasında randevuya gittiğimiz kurum. Bu yazının sonundaki edit te linki var bu konu hakkında en son yazdıklarımın, oradan bakabilirsiniz.

      Kolay gelsin

      Sil
    2. acceptance letter ve training agreement isini hallettik de okul tarafindan bi de boyle bir belge istendi karsi kurum tarafindan vize icin lazimmis dediler.neyse hallederiz o kismini da tesekkurler bilgiler icin sagolun.

      Sil
  55. Merhabalar ,elinizde örnek doldurulmuş Appendix 6 formu var mı acaba?

    YanıtlaSil
  56. Merhabalar Ben CoS number almam gerektiğini dün öğrendim ve belgeleri yolladım. 1 Austos'ta uçak biletim ve 4 haftayı bulabiliyormuş CoS'un elime ulaşması. Zaten 4 hafta kaldı ne ara vizemi halledeceğim. Durumum biraz kritik. Bir yerde okudum acaba ailemin banka hesabını göstersem CoS olmadan vize çıkar mı? Bir de bankada ne kadar olması gerekiyor herhangi bir bilginiz var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  57. Merhaba betülcüm
    Son sınıf beslenme ve diyetetik öğrencisiyim. Yakın zamanda erasmus staj hareketliliği için cos için gerkli belgeleri british council e gönderdk fakat cos bilgi formunda iş tanımı kısmında orda sorumlu olcagım işlerde research le ilgili bitakım şeyler oldugundan sponsor edemeyeceklerini soylediler. Konu hakkında bilgin varmı acaba ? Ya da örnek doldurulmuş bir cos bilgi formu nasıl bulabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didem Merhaba.
      Aynı sorunu ben de yaşadım. bilgi formunda araştırma değil staj kapsamında gideceğimizi belirten şeyler yazmalıymış. yani bir iş, mesleki eğitim tarzı bir ifade geçmeli imiş. ve yapacağın bu işi biraz daha şeffaf şekilde açıklaman gerekiyor, yani senin orada, okuduğun bölümle alakalı olarak stajyerlik yapacağına, tecrübe edineceğine inandırmanı bekliyorlar. düzelterek gönderdiğimde iki güne geldi cos numaram.

      Sil
  58. peki staj yerini kendiniz mi ayarladiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Evet, hocalarla birebir mailleserek. Bu konuyla ilgili yazmistim:

      http://birgenbirben.blogspot.com/2012/05/erasmus-staja-nasl-basvurulur.html

      Sil
  59. Merhaba. 2015 yılı içinde Cos number alan var mı ? Kaç günde e-posta ile geri dönüş oldu? Okulum 24 nisanda British Council e e-posta attı ancak hala beklemedeyiz. planlanan staj başlangıcım 1 haziran.

    YanıtlaSil
  60. merhaba arkadaşlar. 20 mayısta cos numarası için okul aracılığıyla başvuruda bulundum. ancak hala cevap gelemdi ve 21 hazirnda londrada olacağım görünüyor. sizce cos gelse vize için yetişebilir miyim?

    YanıtlaSil
  61. Merhaba şuanda vizem için randevu almaya çalışıyorum United Kingdom için ama bana hangi tip randevu istediğimi soruyor Tier 5 Goverment Authori.. benim vize alacağım tür ama seçenekler
    PBS Tier 4
    Standart appointment
    Priority
    Premium Lounge
    Prime Time Appointment Only hangisini seçicem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, standart appointment seciceksiniz ucretsiz olan hizmet o, kendiniz gidip belgelerinizi vericeksiniz.

      Sil
    2. Merhaba, standart appointment seciceksiniz ucretsiz olan hizmet o, kendiniz gidip belgelerinizi vericeksiniz.

      Sil
  62. merhaba. Bende erasmus stajı için uğraşıyorum. Kabul belgemi ve learning agrement belgemi hepsini hallettim pasaport falan herşey pdf formatında kayıtlı. Tek eksik belgem hibe yazım. Bu yüzden COS başvurusunda bulunamadım henüz. Hibe yazısı derken yapılacak anlaşma belgelerimi yoksa onun yerine geçecek olan bir imzalı yazı olması yeterli mi ? Çünkü okulum bu konuyla ilgili sorun çıkarıyor. Vize almadan hibe ile ilgli bir imza atamayız gibi bir sürü şey söylüyorlar.

    YanıtlaSil
  63. Merhaba, öncelikle bilgiler için teşekkürler! Burayı hala aktif olarak kontrol ediyor musunuz bilmiyorum ama bir sorum olacak. Ben de bir araştırma kapsamında staja gideceğim ama Tier 5 CoS başvuru formundaki job title ve job type (SOC Code) kısmına ne yazmam gerektiğini çözemedim. Siz ne yazmıştınız? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  64. Bir krediye ihtiyacın var mı?
    Mali yardıma mı ihtiyacınız var?
    Firmanızın, şirketinizin veya sektörünüzün mali yardıma ihtiyacı var mı?
    İşletmenizi başlatmak için finansmana ihtiyacınız var mı?
    İşletmenizi genişletmek için finansmana ihtiyacınız var mı?
    Kişisel krediye ihtiyacın var mı? E-posta: zenith.loanslimited8@gmail.com

    YanıtlaSil
  65. ABD, Iowa Şehrinde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim ve hastane idaresi tarafından internete nasıl işler yaptığımızı ve insan organlarının alımı ve satımı için bir yıl daha başladım. böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postayla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımıza iyi miktarda para telafi ediyoruz ve biz organlarda Cerrahi uzmanıyız ve bir bağışçı olarak risk yok. o.
    Ve bu bizim e-postamız:
    iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca, whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bize ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  66. İyi Günler Bay / Bayan:

    Meşru bir kredi almak her zaman finansal problemi olan ve ona çözüm bulmaya ihtiyaç duyan müşteriler için büyük bir sorun olmuştur. Kredi ve teminat konusu, müşterilerin meşru birinden kredi ararken endişe duyduğu şeydir
    ödünç veren
    . Ama ... kredi endüstrisinde bu fark yarattı. 2.500 Dolar'dan bir kredi ayarlayabiliriz. 500.000.000 $ 'a kadar,% 3 faiz kadar

    Hizmetlerimiz şunları içerir:
    Borç Konsolidasyonu
    İkinci İpotek
    İşletme Kredileri
    Bireysel Krediler
    Uluslararası Krediler
    Her çeşit kredi
    Aile kredisi
    VB
    Lütfen bu e-postaya derhal cevap verin: (durdaneguneyfinancialservice@gmail.com)

    Sosyal güvenlik yok ve kredi kontrolü yok,% 100 Garanti. Tek yapmanız gereken tam olarak ne istediğinizi bize bildirin ve hayallerinizi gerçeğe dönüştüreceğiz. (DURDANE GUNEY KREDİ BANKASI). bankalarınız "Hayır" dediğinde EVET diyor. Son olarak, sınırsız sermayeye sahip olduğumuz için küçük ölçekli kredi firması, aracılar, küçük ölçekli finansal kuruluşlara fon sağlıyoruz. Bir kredi tedarik etme konusunda daha ayrıntılı bilgi almak için bize ulaşın, Lütfen bu e-postaya derhal yanıt verin: (durdaneguneyfinancialservice@gmail.com)

    YanıtlaSil
  67. *% 3 faizli kredi oranı sunar
    * Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
    * Para garantisi
    * 10,000 TL'den 100,000,000 TL'ye kadar kredi teklifi

    İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

    İletişim Adresi:
    WhatsApp: +15184181390
    Doğrudan posta:
    creditfinancierhome@gmail.com 

    YanıtlaSil
  68. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  69. Günaydın efendim / Madam.
      İşinizi genişletmek, borçları netleştirmek ve birleştirmek için bugün meşru bir kredi teklifi mi arıyorsunuz? Düşük kredi notu nedeniyle bankalar tarafından geri çevrildiniz mi? Genel finans kurumu ile hızlı kredilerinizi alın.
    Email: generalfinancecorporation.org@gmail.com

    YanıtlaSil
  70. Merhaba!

    Mali desteğe mi ihtiyacınız var? dünyanın her yerinde ihtiyacı olan borçlulara her türlü krediyi veriyoruz.

    5.000 - 10.000.000 ABD Doları
    * amaç *% 3 faiz oranı
    * 1-20 yıl arasında ödeme seçeneği.
    * Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
    * Kredinin esnekliği.

    Yardım için lütfen bizimle iletişime geçin.
    E-posta: creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  71. Bir hafta içinde maksimum rakamlarla onlardan kredi aldığım için dünya kabulünün en iyi şey olduğunu bilmek, herkese en iyi kredi şirketi olarak önereceğim. İletişim; info_globeacceptance@aol.com

    YanıtlaSil
  72. tier 5 vizesi

    Tier 5 Vizesi - Tier 5 Geçici Çalışma Vizesi, İngiltere'ye gelmek isteyen yabancı bir hükümet veya diplomatik organ mensupları içindir. Bu vize kategorisi, başvuru sahiplerinin uluslararası organizasyonlarda diplomatik düzeyde sözleşmeli çalışıyor olmalarını gerektirdiğinden, oldukça spesifik bir vize türüdür.

    to get more - https://lexlegal.com/tr/birlesik-krallik-vizeleri/birlesik-krallik-vizeleri/tier-5-gecici-calisma-vizesi/

    YanıtlaSil
  73. MERHABA, benim adım Rebecca Michaelson ve Avrupa'da yaşıyorum. İşte ilgilenenler için bazı güzel haberler. Bugün boş bir [ATM KARTI] karşılığında stressiz bir iletişim (THOMAS FREDDIE) kazanabilir ve bu kartlardan yararlanan şanslılardan biri olabilirsiniz. Bu PROGRAMLANMIŞ boş ATM kartı, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir ATM'de oturum açabilir. Anakartımı iyi bir İnternet Hacker'ından aldım, bu ATM kartıyla her gün insanlardan 5000 dolar toplayabilirim:
    +1 (676) 964-5156 thomasunlimitedhackers@gmail.com
    Çok fakirdim ama bu kart beni zengin ve mutlu etti. Zengin olmak ve işinize başlamak için bir şans istiyorsanız, bu anakart için başvurun, bundan çok memnunum çünkü geçen hafta benimkini aldım ve THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers'tan 240.000,00 $ almak için kullandım. Kart sadece yoksullara ve muhtaçlara yardım ediyor ve AYRICA MALİ YARDIM SUNUYOR. Sizinkini bugün THOMAS FREDDIE SINIRSIZ HACKERS'dan alın. Lütfen e-posta yoluyla thomasunlimitedhackers@gmail.com ile iletişime geçin.

    Teşekkür ederim ve tanrı seni korusun

    YanıtlaSil
  74. En az 10.000,00 ABD Doları ile en fazla 100.000.000,00 ABD Doları arasında değişen krediler sağlamak için buradayız, yani dolar cinsinden başvurmak istiyorsanız. Endonezya'dan olsanız bile, en az 100 Rp, maksimum 25 milyar Rp tutarında bir kredi başvurusunda bulunabilirsiniz, bu nedenle Malezya'dan olsanız bile minimum Rm 30k ve maksimum Rm 850k kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Yukarıda belirtilmeyen diğer para birimlerinde de başvuru yapabilirsiniz, tüm finansal giderlerinizi karşılamak için ihtiyacınız olan krediyi çok düşük bir oranda sağlamak için her zaman buradayız, çünkü bunu yıllardır yapıyoruz ve her ikisi için de başarılı ve faydalı oldu. borç veren ve borç alan için, bu yüzden her yerde referanslarımız var<<<<>> >> Son referans 2.3 milyon Rp ile Malezya'dan Farouk ve ayrıca 570 Rp juta ile Endonezya'dan Indra idi, bu yüzden lütfen yapmayın' bu müşteriye karşı çok dostane bir işlem yapmaktan çekinme<<<<<>>> >>>>

    İletişim bilgileri aşağıdadır

    Şirket adı: İSKANDAR LESTARI KREDİ ŞİRKETİ
    e_mail::>[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
    WhatsApp::[+6282274045059]

    YanıtlaSil